Kinder Uggs

Uggs ook geschikt voor kinderen of niet?

Er gaan veel verhalen rond over Uggs. Er zijn vele voorstanders, maar ook mensen die de laarzen enorm lelijk vinden. Daarnaast wordt er beweerd dat de schoenen slecht zijn voor uw voeten. Tegenwoordig zijn er ook Uggs te verkrijgen voor de kleintjes en met hun opgroeiende voetjes is de vraag alleen maar belangrijker. Zijn Uggs slecht voor de voeten van kinderen?

Uggs als modetrend

Uggs zijn natuurlijk een teken dat u meegaat met trends en daarom is het ook leuke om de kleine, net als mama en misschien ook papa te laten verschijnen met deze trendy laarzen. In de basis zijn Uggs gemaakt voor schaapherders en deze moeten grote afstanden afleggen, dus je zou zeggen dat dit wel goed zit.

Uggs en de gevaren voor kinderen

Laten we vooropstellen dat de laarzen niet uitermate slecht zijn voor kinderen en dat sommige beweringen over misvormde voetjes niet helemaal juist zijn. Het is wel belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen. Kinderen doen andere dingen dan wij volwassenen. In de zomer zijn kinderen veel actiever en beweeglijker. Als zij dan deze laarzen dragen en de hele dag ronddraven, moet u oppassen dat ze niet steeds met warme voeten in de Uggs zitten. Dit kan zorgen voor zweetvoeten en schimmel. Het is daarom belangrijk om de voetjes regelmatig te laten luchten. Ook moet u oppassen met het dragen van Uggs bij nat weer. De laarzen zijn niet waterafstotend en als ze nat zijn, blijven de voeten de rest van de dag koud en dat is niet prettig en kan zelf ziekte en ontstekingen(aan de blaas) tot gevolg hebben. Dit geldt echter niet alleen bij Uggs, maar bij alle schoenen die niet waterafstotend zijn.

Daarnaast is het voetbed van Uggs niet optimaal voor de voeten van opgroeiende kinderen. De platte bodem is niet goed voor de nog in ontwikkeling zijnde voeten. Zolang een kind regelmatig wisselt van schoeisel en Uggs af en toe draagt, zal het verder geen problemen opleveren.

Uggs wel of niet

Het is prima om kinderen op Uggs te laten lopen, maar u moet uw kinderen wel regelmatig afwisselen van schoenen. Uggs zijn niet bestand tegen het gedrag van kinderen en zullen snel verslijten als kinderen er mee gaan spelen. De vraag blijft of u de keuze maakt om deze, niet kind bestendige, laarzen gaat aanschaffen voor uw kinderen, maar dat kiest ieder voor zich natuurlijk