Uggs Schoonmaken

Je Uggs wassen kan dat?

Originele Uggs zijn prijzig en daarom is het jammer als ze vuil worden, maar dat gebeurd nu eenmaal. De vraag of je deze laarzen kunt wassen en op welke manier u dat kunt doen zonder dat ze stuk gaan of beschadigd raak, wordt dan ook vaak gesteld.

Uggs verzorgen bij aankoop

Het is verstandig om Uggs na aankoop meteen te behandelen en in te spuiten met een waterafstotende spray. Hiermee voorkomt u beschadiging door vocht aan de kwetsbare laarzen. Ze zijn niet gemaakt om vochtig te worden en een drassige en modderige ondergrond zal al snel uw Uggs onherstelbaar beschadigen.

 

Uggs schoonmaken

Iedere schoen of laars wordt naar verloop van tijd vies en moeten worden schoongemaakt. Als er stof of zand op uw Uggs zit is het verstandig om ze af te borstelen. Hiervoor kunt u een zachte borstel gebruiken om het vuil te verwijderen. Natuurlijk kunnen er ook vlekken op de laarzen komen, maar hier moet u wel mee oppassen. Met een natte spons kunt u meestal voorzichtig de vlekken weg wrijven, maar ook hierbij geld dat u moet oppassen dat u niet te hard gaat drukken, want dan kunnen de laarzen beschadigen. Bij hardnekkige vlekken kunt u babyzeep gebruiken om ze schoon te krijgen met een zachte borstel. Er bestaat een product om ze te reinigen van, maar deze is redelijk prijzig en het andere werkt ook prima. Zorg dat u de schoen afspoelt en daarna droog maakt. Gebruik hier geen doek voor en laat ze gewoon opdrogen, maar zet ze vooral niet in de buurt van een verwarming.

Uggs in de wasmachine

Er bestaan verschillende verhalen over Uggs wassen in de wasmachine en eigenlijk is het ook niet aan te raden. De kans dat de laarzen beschadigen is erg groot. Als u toch besluit om het wel te doen is het verstandig om een programma te kiezen zonder centrifugeren en nooit boven de dertig graden. Helaas is de kans dat ze toch beschadigen erg groot en kunt u ze beter proberen handmatig schoon te maken.